MIJN GOEDE VOORNEMENS

MIJN GOEDE VOORNEMENS

Al een aantal jaar maak ik op oudejaarsdag een lijstje met mijn goede voornemens. Dit lijstje doe ik in een lade en bewaar ik tot de volgende jaarwisseling. Zo is het elk jaar weer een verassing om te zien wat ik erop had geschreven. Sommige doelen kan ik wegstrepen omdat ik ze dan heb behaald en de andere laat ik staan. De één doet er niet aan maar ik vind het altijd fijn om nieuwe doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Dit jaar heb ik een lijstje met de volgende drie dingen:

Meer water drinken

Zolang ik mij kan herinneren staat dit elk jaar weer bovenaan mijn lijstje. Water drinken is natuurlijk onwijs belangrijk voor je gezondheid. Helaas kom ik nooit aan de aanbevolen 1,5 tot 2 liter. Ik weet niet waarom, maar ik vergeet altijd water te drinken. Er bestaan verschillende apps die je helpen herinneren om water te drinken. Ik heb dit een keer geprobeerd, alleen hielp het niet voor mij. De meldingen vond ik mega irritant en in plaats van water te drinken, klikte ik de meldingen weg. Dus dat was niet echt een succes. Hoe ik het nu ga aanpakken? Geen idee, jullie tips zijn meer dan welkom.

 

Veel minder tijd besteden aan social media

We brengen gemiddeld tweeënhalf uur per dag door op onze smartphone. Daarom heb ik besloten om in 2018 mijn vrije tijd productiever te besteden. Het valt me ook op dat we wel tijd hebben om achter onze smartphone te zitten maar het persoonlijk contact minder wordt. En zeg nou zelf, het is veel leuker om met elkaar af te spreken en elkaar te zien in plaats van te appen.

 

Geen dierlijke producten eten

Ik houd ontzettend veel van dieren en daarom heb ik besloten om in 2018 geen dierlijke producten meer te eten. Dingen die ik niet meer eet zijn onder andere producten die vlees, vis, melk en ei bevatten. Dit wordt ook wel een veganistisch eten genoemd. Voor mij bestaat er geen onderscheid tussen dieren. Dus waarom zouden we de één wel afslachten en de andere niet? Ik begrijp zelf ook wel dat ik niet in mijn eentje die hele industrie kan stoppen. Ook is dit geen manier om je te overtuigen dat je geen dierlijke producten moet eten want dat moet iedereen lekker zelf weten. Ik kies om zo te eten omdat ik zelf niet meer wil bijdragen aan dit dierenleed.

‘I don’t see why someone should lose their life just so you can have a snack’- Russell Brand

Mensen om mij heen vroegen zich af of het niet moeilijk is om op deze manier te eten. Ik eet nu twee weken geen dierlijke producten meer en ik moet zeggen dat het ontzettend goed gaat. Er is eigenlijk geen enkel product wat ik heel erg mis. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik sushi ga missen (vooral zalm!).

Het enkele nadeel aan dit voedingspatroon vind ik het uiteten gaan. Er zijn heel weinig restaurants die een veganistisch gerecht op de kaart hebben staan. Meestal hebben ze wel bijgerechten waar eventueel veganistische gerechten staan. Maar als het echt niet anders kan kies ik een vegetarisch gerecht in plaats van een veganistisch gerecht.

Hebben jullie nog goede voornemens voor dit jaar? En houd je je er ook altijd aan?

2 Comments

    • brendashabrina 31 januari 2018 / 20:28

      Thank you babe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *